dilluns, de setembre 25, 2006

13

Ahir, caminant per Falset, passat el Portal del Bou, ens vam creuar amb un australià que explicava a una falsetenca o falsetina que havia vist una cosa molt interessant a YouTube. Fa uns dies en una festa d'aniversari tothom parlava de coses que havia vist a YouTube, en comptes de parlar de coses que havia vist a la tele.

Jo encara no he vist res en YouTube. Sembla mentida, però no he tingut temps.

En canvi m'he aficionat al rodamots, gràcies a la suggerència de L.S. M'agraden sobretot els textos que es proposen com a exemple.



entretzenar-se (v)
Entestar-se, entossudir-se.

[Etimologia — Derivat de tretze, del llatí tredecim, mateix significat, compost de tres i decem, ‘deu’.]

"En un mot: la vila de Moià és mereixedora d’una menció cordial no sols pel punt que ha tingut a no perdre el seu pur caràcter catalanesc, tan sobri i senyorívol, ans també per la lloable repulsió que ha demostrat envers els pastitxos i fantasies de guix, de carreus de ciment i de rajoles llampants que ha convertit la nostra terra en una mena de borderia arquitectònica a força d’entretzenar-se vejam qui ho farà més tronat i més poca-solta."
Joan Santamaria, «La vila de Moià», dins Visions de Catalunya (1927)

Joan Santamaria (1887-1955): «La vila de Moià»
http://www.xtec.es/~evicioso/vallor/moia.htm

divendres, de setembre 15, 2006

d'una veu

a la segona perifèria proposaven uns quants decàlegs sobre el conte i jo em vaig quedar amb un dels punts d'un d'aquests receptaris: un conte és la ficció d'una veu.

dissabte, de setembre 09, 2006

beure per oblidar


He perdut la meva barba i les vacances s'han acabat definitivament. Aquest cap de setmana llarg servirà de consol.

No em reconec al mirall i no sé si m'hi acostumaré.