dimecres, d’abril 25, 2007

1707


Diu la Viquipèdia:

Al País Valencià, avui dia encara perdura la dita Quan el mal ve d'Almansa, a tots alcança, rememorant aquesta derrota. Altres dites com ara "De ponent, ni vent ni gent, ni casament", poden estar relacionats, encara que el seu origen siga diferent a la derrota d'Almansa.


Molt bé, però què passa quan el mal no ve de fora? No és aquest, el que neix a l'interior, el que fa més forat i és més permanent?

El mal que ve de fora és el que crea anticossos! No és el més nociu, ni de bon tros!

Els dolents de la pel·lícula




"En despertar, veié la princesa fent cua davant d’un drac mediàtic."















Aquesta és la meva resposta al repte que proposava Flux a partir d'un post de L'escriptori.

És la setmana de la reescriptura i els microrelats. El número especial de paperdevidre inclou reescriptures en sis línies de grans obres de la literatura universal i hi apreixen dos dracs monterrossians.

Per cert, avui a dos de vuit del vespre gran festa de cinquè aniversari de Paper de Vidre a l'Horiginal. No us ho podeu perdre!

divendres, d’abril 13, 2007

Daddy was bankrobber!

"Sort que encara hi ha singles", que deia aquell no fa pas tant, i que hi ha discogràfiques com la de la Bisbal d'Empordà, que dic jo ara.



Aquest és un mes per comprar Benzina i Enderrock. La segona inclou el segon CD de Mazoni, la primera una entrevista interesantíssima amb el líder de la banda.

dijous, d’abril 12, 2007

S'ho val!

Aquest blogger sí que s'ho val! És un imprescindible del meu dia a dia. Fa uns dies la va veure venir, va pronosticar una notícia que s'estava gestant i fins i tot va regalar als lectors un esbós de relat.

El gol 1000 de Romario no arriba i el periodista enviat al Brasil per narrar-lo es deu està menjant les ungles. També la família que l'espera, posem per cas, a Badalona. Espera i desespera. Al migdia he sentit que durant uns dies hi haurà una pausa en el campionat futbolístic brasiler. O sigui que el relat proposat a L2P agafa cada vegada més dramatisme, no?

Justament avui he acabat de llegir l'últim llibre de Sergi Pàmies. I, en veure al Telenotícies la presentació a la premsa de la tercera edició de "Lletres al camp!", els misteriós cas Ronaldinho i la crònica de l'espera agònica de gol 1000 de Romario, he pensat que un conte com el que proposa en Subal seria una excel·lent cara B per al single d'aquest nou èxit editorial. Perquè quan LP s'està venent bé, no està demés donar-li una mica més d'impuls amb un bonus track o una faixa nova. Tot això si aquest escriptor fos un "dj" que accepta discos sol·licitats i el món de la literatura tingués res a veure amb els singles.