dilluns, de febrer 12, 2007

Noves polítiques d'habitatge

El diari AVUI publica una notícia sobre el tema estrella, el de l'habitatge. Però aquesta és ben curiosa:



Els 'okupes' arriben a Cals Antisistema

segona residència

· Protesta contra l'ocupació d'habitatges davant l'apartament del conseller d'Interior i Imma Mayol al Port de la Selva

brevetat

· L'alcalde, de CiU, va dissoldre l'acte de seguida

Elisabet Escriche

"Si els sembla bé que ocupin cases d'altres persones, també deuen veure amb bons ulls que ho facin amb la seva". L'Esteve Pujol és un de la desena de membres de les Joventuts d'Unitat Nacional Catalana que ahir van penjar pancartes davant l'apartament de segona residència que té al Port de la Selva la parella formada pel conseller d'Interior, Joan Saura, i la regidora d'Iniciativa per Catalunya - Verds a Barcelona, Imma Mayol. L'objectiu era mostrar el seu rebuig a la proliferació d'apropiacions indegudes d'habitatges per part d'okupes que s'ha produït en els últims mesos a Catalunya. "L'apartament deu ser apte per a ser okupat i convertir-lo en un centre social d'aquests que tant els agraden", asseguraven els independentistes.

"Centre social okupat Kan Saura", "Kan Saura Anti Sistema", "Gràcies Joan per la teva komprensió" és el que es podia llegir a les tres pancartes que es van posar davant l'habitatge del conseller, construït a final dels anys vuitanta i amb vistes a la depuradora municipal. L'acte va durar els cinc minuts que va trigar l'alcalde, Genís Pinart (CiU), a arribar al lloc dels fets i ordenar a dos agents de la policia municipal que ho retiressin tot.


Impostos i protecció

"A mi tampoc no m'agrada la política d'en Saura i no és que estigui en contra vostra, però heu d'entendre que, com que paguen els impostos, es mereixen la protecció de les institucions", va explicar l'alcalde als joves. "El nostre poble és tan petit -només hi viuen 900 habitants- que actes com aquest creen un gran impacte", va afegir.

Durant la "protesta" no va faltar el bon humor. Alcalde i independentistes van intercanviar opinions de la "mala" política del president del govern, de les visites al municipi de la parella Mayol-Saura i, fins i tot, de la família de Pinart. "Quan la meva mare, d'origen murcià, va venir a Catalunya va fer de minyona a casa d'en Maragall", va explicar l'alcalde. "Ara ella és d'esquerres i jo de dretes", puntualitzava somrient. L'acte va acabar amb una encaixada de mans. Abans de marxar, però, els independentistes van demanar a Pinart que els convidés a dinar perquè venien de molt lluny -de diferents punts de les comarques de Barcelona-. Ell els va respondre que el podien ajudar a podar ceps.


Una ambulància per a l'alcalde

Mentre la policia local retirava les pancartes, l'alcalde es va començar a trobar malament i va demanar que cridessin una ambulància. Al final, tot va quedar en un petit ensurt i Pinart no va necessitar assistència mèdica."