dijous, de juliol 27, 2006

Farmaciola




Hi ha gent que no para de rebre encàrrecs impossibles i no sap o no vol dir que no. N’hi ha un que no ha refusat el repte d’escriure un text on relacioni Josep Pla i Diego Medrano. Segur que se’n sortirà. Mentrestant jo faig gimnàs per si mai em proposessin coses d’aquestes.

Parlant de El clítoris de Camille, diu Diego Medrano en una entrevista: “Y como canta Hölderlin: “Allá donde está el dolor también está la causa que lo cura”. Es un libro catártico, curativo, como el farmacológico Hemoal con las hemorroides, un libro que busca la purga y la sanación. Oye, a lo mejor se puede vender en las farmacias, ¿no crees?”

M’ha recordat allò que deia Biel Mesquida ara tot just fa un any des de l’escenari de la Terrassa de Torre Muntades del Prat. Deia que els seus llibres, administrats en dosis adequades, tenen poders sanadors. Ara fa uns dies hi insistia, responent als periodistes : “crec de bon de veres en les veus de la literatura, en la literatura com a font de savieses, de gust, de coneixement i de vida, en la literatura com a salut.”